Осветлението на няколко знакови места  в Пловдив ще бъде намалено

...
Осветлението на няколко знакови места  в Пловдив ще бъде намалено
Коментари Харесай

Утре вечер гасим лампите в Часът на Земята

Осветлението на няколко знакови места  в Пловдив ще бъде понижено довечера  до понеделник в символ на съпричастност  със международната самодейност " Часът на Земята ".  Населението на планетата също би трябвало  да изключи лампите за малко на следващия ден в 20,30 часа.

Общината се включва в самодейността  за запазване на естествени запаси с централната постройка на пл. " Стефан Стамболов ",  Лапидариума в Стария град, Хисар капия, постройката на  пл. „ Стефан Стамболов “ против общината, Раффи бар, Драматичния спектакъл, постройките  на отдел „ Образование “ на ул. „ Цариброд “ №1,  на някогашния хотел „ Берлин “ и на Министерството на туризма на ул. " Железарска ".  Те ще притъмнеят до понеделник, оповестиха през вчерашния ден от администрацията.

Организаторите на " Часът на Земята " припомнят за още няколко ограничения, които ще ни оказват помощ да съхраним природата. Всеки от нас би трябвало да понижи  употребата на пластмаса,  защото, в случай че тя не се депонира вярно, постоянно стига до океана, където заплашва морския живот. Нужни са стотици години, с цел да се разгради. При изгаряне  отделят отровни газове.   

Инициаторите ни поучават да се грижим повече за зеленината, да сме по-често измежду природата и да участваме в акциите по разчистване на публичните площи, градини и паркове.  Еколозите ни приканват  да се храним умерено, тъй като заради свръх потреблението някои типове са мощно застрашени, а с това и хората, чиято издръжка зависи от тях. Със сегашните темпове улов на риба звук тя скоро може напълно да изчезне. Милиони акули  се унищожават пък  всяка година поради техните перки и също са застрашени да бъдат премахнати. Критично застрашени са и дунавските есетри, източник на скъпия черен хайвер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР